Filmer

De 100 bästa filmerna på Viaplay

Ok, så du har Viaplay men kan inte hitta guldkornen? Lugn. Här är de hundra filmerna på Viaplay som fått högst betyg av svenska filmkritiker, grupperade i genrer och med alla de givna filmerna som alla sett bortfiltrerade (ja, inklusive svennerullen Fight Club). Även IMDb-betyg som referens.

Action


1. The Battle Of Red Cliff (2008)

Premiärminister Cao Caos gigantiska armé på 800 000 soldater och 2000 krigsfartyg har nått fram till det avgörande slaget vid De röda klipporna. Men ingen vet vilken fiende som väntar.

Se filmen på
Viaplay


2. X-Men: Days Of Future Past (2014)

X-Men skickar Wolverine bakåt i tiden i ett desperat försök att förändra historien och förhindra en händelse som kommer att leda till katastrof för både människor och mutanter.

Se filmen på
Viaplay


3. Ant-Man (2015)

Biokemisten Dr. Hank Pym använder sin senaste upptäckt, en grupp subatomära partiklar, för att skapa en storleksförändrande formel. Hans första test på sig själv går fel men han uppfinner en hjälm som gör att han kan kommunicera med myror – och kontrollera dem.

Se filmen på
Viaplay


4. Spy Game (2002)

Just som den garvade CIA-agenten Nathan Muir ska pensioneras upptäcker han att hans en gång oskiljaktiga vän och protegé Tom Bishop har blivit fängslad i Kina och anklagas för spionage. Bishop skall avrättas inom 24 timmar och Muir tänker göra allt för att rädda honom. Men Muir är inte längre en ”insider” i CIA och måste därför ta till alla tricks han har när han gör upp en riktigt förbjuden och hemlig plan för att befria sin vän och f.d. kollega.

Se filmen på
Viaplay


5. Avengers: Age Of Ultron (2015)

När Tony Stark startar upp ett gammalt dataprogram, skapat för fredsbevarande åtgärder, går allting fel och The Avengers: Iron Man, Captain America, Thor, Hulken, Black Widow och Hawkeye, står inför sin största utmaning då de måste rädda planeten från att förintas av den ondskefulle Ultron.

Se filmen på
Viaplay


6. Den Gyllene Blommans Förbannelse (2007)

Actiondrama om en kejsarfamilj under Tangdynastins sista år. Den ondskefulle härskaren håller sakta men säkert på att förgifta sin fru. Vad han inte vet är att hans hustru också smider diaboliska planer för hans undergång.

Se filmen på
Viaplay


Dokumentär


7. Inside Deep Throat (2005)

I denna dokumentär avslöjas vilka spår som filmen ”Långt ner i halsen” lämnat i samhället. Filmens provokativa debut skedde för mer än 30 år sedan.

Se filmen på
Viaplay


8. Shine A Light (2008)

Regissören Martin Scorsese, som tidigare har gjort musikdokumentären om bl a Bob Dylan tar nu tag i det legendariska bandet Rolling Stones. Filmens ram är två av veteranrockarna Rolling Stones konserter under världsturnén A Bigger Bang 2005-2006, men filmen innehåller också både historiska och nytagna bilder samt intervjuer med bandet.

Se filmen på
Viaplay


Drama


9. Boyhood (2014)

Filmad i korta perioder mellan 2002 och 2013 är Boyhood en banbrytande filmupplevelse, som följer en familj under tolv år. I centrum står Mason, som tillsammans med sin syster Samantha tas med på en känslomässig och gränsöverskridande resa genom åren från barndom till vuxenliv.

Se filmen på
Viaplay


10. Timmarna (2003)

Tre kvinnor, sammankopplade av ett enda litterärt verk och åtskilda av en tidsrymd på nästan 80 år, delar känslan av att ha levt sina liv för någon annan.

Se filmen på
Viaplay


11. Babel (2006)

Fyra historier på tre kontinenter sammanflätas via ett enskilt vapen i Marocko. Olikartade händelser och folk kopplas ihop i en blandning av misstag, förvirring, skräck och tragedi.

Se filmen på
Viaplay


12. There Will Be Blood (2008)

Vi följer den ensamstående fadern Daniel Plainview som efter ett tips om att det finns olja i trakten flyttar till en dammig liten stad i Kalifornien.

Se filmen på
Viaplay


13. Philomena (2013)

Allt började på nyårsafton 2004 när Martin blev uppsökt av en Jane Libberton, vars mamma Philomena helt nyligen avslöjat en tung hemlighet hon burit på i över 50 år. Som tonåring födde hon en son utanför äktenskap på ett strikt religiöst Irland. Hon fick behålla honom i tre år, men sedan togs pojken ifrån henne och såldes till ett amerikanskt par. Philomena förbjöds att någonsin söka upp honom. Några år senare flyttade Philomena till England där hon gifte sig och bildade familj.

Se filmen på
Viaplay


14. I’m Not There (2008)

Bob Dylan gestaltas i denna film av vitt skilda skådespelare i en serie av sammanvävda historier. Filmen utspelar sig under 60- och 70-talet och genomsyras av Dylans klassiska låtar.

Se filmen på
Viaplay


15. Good Night, And Good Luck (2006)

Good Night, and Good Luck är en dramatisering av den verkliga tvekamp som utkämpades mellan den ökända och antikommunistiske Wisconsinsenatorn Joseph McCarthy och tevelegenden Edward R Murrow i början av 1950-talet. En paranoid era som präglades av svartlistning av halva Hollywood, angiveri och offentliga korsförhör.

Se filmen på
Viaplay


16. Vägen (2010)

Det enda de har kvar är varandra. Världen är i stort sett död efter en klimatkollaps och av mänskligheten finns knappt någonting kvar – endast enstaka individer som inte hunnit lägga sig ner och dö än. En far och hans son går ensamma genom det ödsliga och förkolnade landskapet. Inget liv syns till och endast en svag vind kan skönjas.

Se filmen på
Viaplay


17. Om Jag Vänder Mig Om (2003)

En berättelse om människor i förändring. En film om nödvändigheten att vända om för att inte gå under. Om att kärleken är större än hatet. Agnes och Rickard ska flytta till en ny stad.

Se filmen på
Viaplay


18. Blue Jasmine (2013)

I Blue Jasmine spelar Cate Blanchett överklassfrun Jasmine som får se sin sociala prestige, Chanel-dräkterna och lyxlivet smulas sönder då äktenskapet med den rike affärsmannen Hal pplöses efter att han anklagas för bedrägeri i mångmiljardklassen.

Se filmen på
Viaplay


19. Fjärilen I Glaskupan (2008)

Den 8 december 1995 förändras livet totalt för den 42-årige Jean Dominique Bauby, framgångsrik chefredaktör för franska Elle. Efter ett slanganfall förvandlas han till ett vårdpaket – det enda han kan röra är sitt vänstra ögonlock. Läkarna ställer diagnosen locked-in syndrom.

Se filmen på
Viaplay


20. Girighetens Pris (2015)

Det är vinter i ett välmående Norditalien. Finanskrisen står för dörren, och två familjers öden knyts samman genom en tragisk trafikolycka. En cyklist har blivit påkörd av en bil och skadats svårt. Men vem satt egentligen bakom ratten, och spelar det någon roll om förövaren är fattig eller rik?

Se filmen på
Viaplay


21. Monster (2004)

Desperat och driven till självmordets rand går Aileen Wuornos in på en bar i Florida. Där möter hon Selby Wall, en ung kvinna som skickats av sina föräldrar till sin faster för att bota hennes homosexualitet.

Se filmen på
Viaplay


22. Antwone Fisher (2002)

En berättelse om en ung man i den amerikanska flottan som skickas till en psykolog för att få hjälp med att ordna upp sitt mörka förflutna. Till en början vägrar den unga mannen att öppna sig, men till slut avslöjar han sin traumatiska uppväxt hos en fosterfamilj. Med hjälp av sin psykolog konfronterar han sitt förflutna och börjar söka efter sin riktiga familj.

Se filmen på
Viaplay


23. Foxcatcher (2014)

Foxcatcher baseras på den sanna historien om den schizofrene miljonären John Du Pont, som 1996 mördade OS-brottaren David Schultz.

Se filmen på
Viaplay


24. Selma (2015)

Selma är berättelsen om Dr Martin Luther King Jr:s historiska kamp om rösträtt för afroamerikaner – en farlig och skrämmande kampanj som kulminerade i den episka marschen från Selma till Montgomery, Alabama.

Se filmen på
Viaplay


25. Soraya M. (2009)

Året är 1986. En krigskorrespondent får motorstopp i en avlägsen liten by i Iran. Medan han är strandad tar en lokal kvinna chansen att dela med sig av en hemlighet som byborna gör allt för att tysta ned.

Se filmen på
Viaplay


26. The Skeleton Twins (2014)

Efter att ha skilts åt lever tvillingarna Maggie och Milo sina liv på varsin sida av USA. Just som de båda känner att de nått vägs ände tvingar en oväntad återförening de båda att ta itu med frågan om vad som gick så fel i deras liv.

Se filmen på
Viaplay


27. Köpmannen I Venedig (2005)

I 1500-talets Venedig bor ockraren Shylock som tjänat sin förmögenhet på det enda sätt en jude kunde under denna period – genom att låna ut pengar till hög ränta. En dag uppsöks han av köpmannen Antonio som ber om att få låna pengar till sin vän Bassanio, som behöver dessa för att kunna resa iväg och fria till kvinnan han förälskat sig i.

Se filmen på
Viaplay


28. Kärlek På Italienska (2010)

Emma är det kvinnliga överhuvudet i en välbärgad familj som är hårt styrd av traditioner. Hennes liv kretsar främst kring hennes plikter som mor och hustru. Vid årets traditionella julmiddag avslöjar familjens överhuvud, den åldrande och sjuklige Eduardo Recchi Sr, hur han vill att familjens framgångsrika företag ska drivas vidare.

Se filmen på
Viaplay


29. En Familj – August: Osage County (2014)

Filmen börjar på natten då Violets man sedan 30 år, Beverly, mystiskt försvinner utan ett spår. Beverlys försvinnande får parets tre döttrar att återvända till sitt barndomshem tillsammans med sina familjer, för att trösta sin mor och hjälpa till att ta reda på vad som hände deras far.

Se filmen på
Viaplay


30. Whiplash (2015)

Andrew Neiman är en ambitiös ung jazztrummis, med siktet inställt på att nå toppen på den musikhögskola han studerar. Märkt av sin fars misslyckade författarskap strävar Andrew dag och natt för att bli en av de stora.

Se filmen på
Viaplay


31. Hard Candy (2006)

14-åriga Haley kommunicerar med den 32-åriga fotografen Jeff i ett chatforum på internet. Jeffs fyndiga formuleringar verkar fungera för hon går med på att träffas på riktigt.

Se filmen på
Viaplay


32. The Bang Bang Club (2010)

Historien om de händelser som utspelades under Apartheidregimens sista blodiga år i Sydafrika och som föranledde landets första demokratiska val 1994.

Se filmen på
Viaplay


33. Stranger Than Fiction (2006)

Karen skriver en bok där Harold är huvudpersonen. Men hon vet inte att han faktiskt existerar och att boken styr hans liv! Underfundig komedi om att undkomma sitt öde.

Se filmen på
Viaplay


34. Baader-Meinhof Komplex (2008)

Baader-Meinhof Komplex är baserad på de verkliga händelserna runt terroristerna Ulrike Meinhof och Andreas Baaders extrema liv på yttersta vänster kanten i Röda Armé Fraktionen (RAF). Under 1960- och 1970-talet spred de gång på gång skräck i Tyskland och resten av världen med bombsprängningar, kidnappningar, rån och lönnmord.

Se filmen på
Viaplay


35. The Guard (2011)

Två poliser måste slå sina kloga huvuden ihop för att ta sig an några internationella knarksmugglare. De två är en oortodox, irländsk polis och en FBI-agent som gör allt enligt regelboken.

Se filmen på
Viaplay


36. Small Town Murder Songs (2010)

I småstaden Greyfork i kanadensiska delprovinsen Ontarios mennonitiska distrikt har ett bestialiskt mord begåtts – stadens första, faktiskt. Fallet handhas av Walter, den lokale sheriffen och filmens antihjälte. Han har ett våldsamt temperament som kostat honom dyrt i denna gammaltestamentliga bygd och flera mörka episoder kommer återigen till ytan under fallets gång.

Se filmen på
Viaplay


37. The Theory Of Everything (2015)

Historien om fysikern Stephen Hawking, hans ungdom och förhållande till sin hustru. Eddie Redmayne spelar Hawking och Felicity Jones hans hustru Jane.

Se filmen på
Viaplay


38. The Cooler (2004)

Bernie Lootz är oturen personifierad. Hans blotta närvaro får vinnare att försvinna och han anställs därför av det stora kasinot Shangri-La i Las Vegas för att bryta storspelarnas lyckostråk.

Se filmen på
Viaplay


39. Vänner För Livet (2007)

Charlie Fineman förlorade hela sin familj i terroristattacken den 11 september och har sedan dess haft stora svårigheter. Hans liv tar dock en positiv vändning då han springer på en gammal kamrat.

Se filmen på
Viaplay


40. Love Is Strange (2015)

Efter att ha levt tillsammans i nästan fyrtio år, gifter sig Ben och George vid en enkel, men idyllisk ceremoni på södra Manhattan. Strax efter får George sparken från sitt lärartjänst, vilket bidrar till att de tvingas sälja sin lägenhet och leta efter en mindre och billigare bostad. Under tiden får de dela på sig och bo på soffan hos diverse vänner och släktingar. George flyttar in hos deras vänner, två poliser som bor en trappa ner.

Se filmen på
Viaplay


41. The Upside Of Anger (2005)

När den äkta maken plötsligt lämnar henne utan så mycket som ett hej då förvandlas Terrys liv från idylliskt förortsgulligt till ett bittert helvete. Hon tillbringar dagarna med att svepa drinkar och få hysteriska utbrott på sina fyra döttrar som gör sitt bästa för att förhindra att fullständigt kaos ska utbryta.

Se filmen på
Viaplay


42. Spider (2003)

Den gravt psykiskt sjuka pojken Spider, är övertygad om att hans far brutalt mördat hans mor, för att sedan ersätta henne med den prostituerade Yvonne. Övertygad om att han själv är näste man på tur, gör Spider upp en plan som han tyvärr också fullföljer.

Se filmen på
Viaplay


43. Illusionisten (2007)

Var går gränsen mellan magi och verklighet? Det är en av frågorna som ställs i denna fantastiska thriller om en illusionist i sekelskiftets Wien.

Se filmen på
Viaplay


44. Bron Till Terabithia (2007)

För tioåriga Jess är livet en lång kamp. Han är utanför i skolan, hans föräldrar har inte råd att köpa det nyaste och häftigaste leksakerna till honom och Janice från åttonde klass är ständigt ute efter honom. Men så en dag flyttar tjejen Leslie in i huset bredvid och hon är också annorlunda och utanför.

Se filmen på
Viaplay


45. Mr. Nobody (2010)

I början av 80-talet står nioårige Nemo i valet och kvalet på en tågstation. Ska han följa med mamma till USA eller stanna med pappa i England? Mer än 100 år senare rör han sig tillbaka genom mellanrummet av olika liv som han har – eller kanske har – levt.

Se filmen på
Viaplay


46. What Maisie Knew (2012)

Handlingen snurrar kring 7-åriga Maisie som hamnar mitt i en vårdnadstvist mellan mamma Susanna, en åldrande rockstjärna, och pappa Beale, en ständigt upptagen konsthandlare.

Se filmen på
Viaplay


47. Chatroom (2010)

När tonåringarna Jim, Eva, Emily och Mo träffar William på internet, blir de hänförda av hans karisma. Men William är inte den han utger sig för att vara.

Se filmen på
Viaplay


48. Sanna Lögner (2006)

Vince och Lanny var 50-talets hetaste komikerpar. Det gick ständigt rykten om deras otaliga kärleksaffärer och deras täta kontakter med maffi an. Plötsligt får deras karriär ett abrupt slut när en ung kvinna hittas död i deras hotellsvit. De frias från alla misstankar men lyckas inte få fart på karriären igen.

Se filmen på
Viaplay


49. Across The Universe (2008)

Across the Universe är en filmmusikal, som utspelar sig under 1960-talets turbulenta tid av motståndsrörelser och rock’n roll. Historien flätas samman av 33 välkända Beatles-låtar.

Se filmen på
Viaplay


50. Nawals Hemlighet (2011)

En mors sista önskan att få upprättelse efter sin död, skickar tvillingarna Jeanne och Simon på en resa till Mellanöstern för att finna sanningen om sin bakgrund. I jakten på en bror och far de aldrig mött, uppdagas sakta deras mors hemlighet – ett skakande öde som till slut blev för mycket att bära.

Se filmen på
Viaplay


51. Hotel Rwanda (2005)

Under en tremånadersperiod blev över en miljon Tutsi-flyktingar brutalt mördade av Hutu-rebeller i Rwanda. Trots att vi lever i en värld av ändlösa kommunikationsmedel och ett nyhetssamhälle som aldrig sover lyckades resten av världen stänga sina ögon för vad som pågick. Men en person vägrade blunda.

Se filmen på
Viaplay


52. Maria Full Of Grace (2004)

I sin hemby i Colombia har 17-åriga Maria ett jobb hon hatar – som hon försörjer hela sin familj på. Hon har en pojkvän hon inte älskar – som hon är gravid med. Att hon faller för frestelsen är därför helt förståligt. Med 62 stora livsfarliga heroinkapslar i magen är hon på väg till New York som kurir och med den kontanta belöningen som mål.

Se filmen på
Viaplay


53. Dead Girl (2006)

Ledtrådarna kring ett brutalt mord gör att fem kvinnors liv vävs samman, i en gripande dramathriller med Toni Collette och Brittany Murphy.

Se filmen på
Viaplay


54. The Lunchbox (2014)

I Mumbais intensiva storstadsmyller sammanför en fellevererad lunchlåda två mycket olika öden. Den lite småsura och pensionsmogna änklingen Sajaan tar av misstag emot den lunch som hemmafrun Ila har förberett för sin man. Den himmelska måltiden blir början på en humoristisk och rörande brevväxling i en matlåda fylld av passion, längtan och hopp inför framtiden.

Se filmen på
Viaplay


Komedi


55. The Station Agent (2003)

Finbar McBride vill vara för sig själv. Men som småväxt är det näst intill omöjligt att försvinna i mängden. Han har reagerat på den ofrivilliga uppmärksamhet som hans person drar till sig genom med att leva ett liv i utanförskap, ensam med sin stora passion: tåg.

Se filmen på
Viaplay


56. In Bruges (2008)

Bruges, den bäst bevarade medeltidsstaden i hela Belgien, är ett välkommet resmål för resenärer över hela världen, men för torpederna Ray och Ken kan det vara slutmålet; ett svårt jobb som har som har resulterat i att paret beordrats av sin boss i London, att precis före jul svalka sina huvuden i några veckor.

Se filmen på
Viaplay


57. Midnatt I Paris (2011)

Gil och hans fästmö Inez har följt med Inez föräldrar till Paris, en resa som kommer förändra livet för dem alla. Det står snart klart att de alla har olika förhoppningar med resan.

Se filmen på
Viaplay


58. The Kids Are All Right (2010)

Två barn. Två mammor. Ett litet problem. En rolig, smart och sexig komedi som går rakt in i hjärtat! Nic och Jules är ett lesbiskt par som har två barn tillsammans. Joni och Laser har blivit till genom konstgjord befruktning och de är nu i tonåren. Innan Joni börjar på college till hösten finns det en sak som hon och hennes bror vill göra – träffa sin pappa.

Se filmen på
Viaplay


59. Thank You For Smoking (2006)

En moraliskt flexibel tobakslobbyist argumenterar emot tobaksmotståndare samtidigt som han försöker vara en bra förebild för sin 12-åriga son.

Se filmen på
Viaplay


60. Intermission (2004)

När den osäkre och något hämmade John föreslår för sin flickvän Deirdre att de ska ha ett uppehåll – bara för att testa henne och so om hon verkligen älskar honom – svarar hon helt oväntat ja. Denna missbedömning i planeringen resulterar i en rad händelser som påverkar hela deras omgivning med våld och förödelse som följd.

Se filmen på
Viaplay


61. A Prairie Home Companion (2006)

Robert Altmans udda komedi tar oss med bakom kulisserna till det kaos som omgav den sista sändningen av det berömda radioprogrammet med samma namn.

Se filmen på
Viaplay


62. While We’re Young (2015)

Josh och Cornelia är ett urbant 40-årskrisande par i New York som försökt att skaffa familj, men inte lyckats och har bestämt sig för att vara nöjda med det. När de lär känna ett ungt hipsterpar, Jamie och Darby, överger de snabbt sina jämnåriga vänner som startat familj och slagit sig till ro.

Se filmen på
Viaplay


63. Bad Santa (2004)

Filmen handlar om två bondfångare som reser runt mellan köpcentra utklädda till Tomten och hans dvärg. Istället för att sprida glädje är duons motiv att råna varje ställe de besöker, en strategi som bli komplicerad när de stöter på en 8-åring som lär dem meningen med julen.

Se filmen på
Viaplay


64. Familjen Bélier (2015)

I familjen Bélier är alla döva förutom 16-åriga Paula, som tar hand om alla utom sig själv. Hon fungerar som sina föräldrars språkrör i deras vardagsliv och är oumbärlig för alla i familjen.

Se filmen på
Viaplay


65. Du Kommer Att Möta En Lång Mörk Främling (2010)

Alfie och Helena är gifta, och så är även deras dotter Sally, med Roy. Men under den harmoniska ytan döljer sig ett emotionellt kaos hos bägge paren. När Alfie plötsligt lämnar Helena för att ta igen sin förlorade ungdom med den frisinnade Charmaine överger Helena allt vad rationellt beteende står för och lägger sitt liv och öde i händerna på en ytterst tvivelaktig spåkvinna.

Se filmen på
Viaplay


66. Avskedsfesten (2015)

Yehezkel bor tillsammans med sin hustru på ett gemytligt ålderdomshem i Jerusalem. De lever ett fridfullt liv, och när bäste vännen Max drabbas av en obotlig sjukdom, bestämmer sig Yehezkel och några andra på hemmet för att hjälpa honom till en fridfull död. Men ingen vill vara den som utför den slutgiltiga proceduren.

Se filmen på
Viaplay


67. Vicky Cristina Barcelona (2008)

Vicky och Cristina, två unga amerikanska tjejer, åker till Barcelona för en härlig sommar tillsammans hos en avlägsen släkting till Vicky. Vicky är försiktig till sin natur, pluggar katalansk kultur och ska gifta sig i slutet av sommaren med präktige Doug. Cristina är hennes raka motsats, öppensinnad, äventyrslysten och sexuellt nyfiken.

Se filmen på
Viaplay


68. I Served The King Of England (2007)

Jan arbetar som kypare i Tjeckoslovakien men drömmer om att bli miljonär och tror sig ha hittat det rätta knepet.

Se filmen på
Viaplay


69. The Way, Way Back (2013)

14-årige Duncan tvingas tillbringa sommarlovet med sin mamma Pam, hennes påfrestande pojkvän Trent och hans dotter Steph. Det är en tuff utmaning för Duncan att försöka passa in i den nya familje­konstellationen.

Se filmen på
Viaplay


70. Soul Kitchen (2010)

Restaurangen Soul Kitchen skulle kunna ha allt – men så länge krögaren Zinos nöjer sig med att servera halvfabrikat till sin lilla krets av excentriska stamkunder kommer hoten från skattmasen att finnas kvar.

Se filmen på
Viaplay


71. Youth In Revolt (2010)

Michael Cera spelar tonårskillen Nick Twisp som lever i en småjobbig hemmiljö där mammans senaste snubbe sysslar med tvivelaktiga affärer. Men det är inte bara hemma han har det jobbigt, hela hans liv är ett kaos.

Se filmen på
Viaplay


72. The Grand Budapest Hotel (2014)

En berättelse om Gustave H, en omtalad concierge på ett välkänt hotell i Europa under mellankrigsåren, och Zero Moustafa, en hisspojke som blev Gustave Hs närmaste vän. Deras fantastiska äventyr innehåller en stöld och ett återbringande av en ovärderlig renässansmålning, en otäck familjefejd över en enorm förmögenhet samt en ljuvligt sockersöt kärlekshistoria.

Se filmen på
Viaplay


73. Wild Tales (2015)

Livet är fyllt av orättvisor och det gör människor både stressade och deprimerade. För vissa brister det. Detta är en film om just dem.

Se filmen på
Viaplay


74. In The Loop (2009)

Den amerikanska presidenten vill tillsammans med den brittiska premiärministern starta ett krig i Mellanöstern. Men inte alla tycker att det är en bra idé. Förberedelserna för kriget skapar underliga maktkamper och bräckliga allianser.

Se filmen på
Viaplay


Science fiction


75. Predestination (2014)

Ethan Hawke, en agent som reser i tiden, sänd på resor för att förhindra framtida mördare från att begå brott. Nu på sin sista resa måste Ethan Hawke stoppa en mördare som förbryllat byrån, och förhindra morden på tusentals människor.

Se filmen på
Viaplay


76. Ex Machina (2015)

24-årige Caleb, begåvad dataprogrammerare, vinner första priset i en tävling på arbetsplatsen om att tillbringa en vecka i en avsides belägen lyxvilla. Villan ägs av företagets grundare, Nathan, som även bor och arbetar där. På plats möter han ett projekt som Nathan uppfunnit – en vacker kvinnlig robot – och inser att även han är del i ett experiment.

Se filmen på
Viaplay


Skräck


77. Funny Games (1998)

Två psykotiska unga män tar en familj som gisslan i en semesterstuga och tvingar familjen att leka sadistiska lekar med varandra.

Se filmen på
Viaplay


78. Cirkeln (2015)

En natt när månen färgas blodröd, befinner sig sex unga tonårsflickor i en övergiven folkpark, dragna dit av en mystisk kraft. Där avslöjas en gammal profetia. De är ”De utvalda”, en grupp häxor – utsedda att rädda världen. Plötsligt är tiden i gymnasiet på liv och död – bokstavligt talat.

Se filmen på
Viaplay


79. Drag Me To Hell (2009)

Christine Brown är en ambitiös bankman. Allt i hennes liv går i rätt riktning just nu. Hon har en kille som älskar henne och hon om allt går som det ska kommer hon att utnämnas till biträdande avdelningschef. Bara hon vågar visa att hon är tillräckligt tuff, så är jobbet hennes.

Se filmen på
Viaplay


Familjefilmer


80. Paddington (2015)

Paddington har vuxit upp djupt i den peruanska djungeln med sin moster Lucy som, inspirerad av ett möte med en engelsk upptäcktsresande, har fått sin brorson att drömma om ett spännande liv i London. När en jordbävning förstör deras hem bestämmer sig Lucy för att smuggla sin unge brorson ombord på en båt på väg till England, på jakt efter ett bättre liv.

Se filmen på
Viaplay


81. Upp (2009)

Carl Fredriksson är en 78-årig, pensionerad ballongförsäljare som bestämmer sig för att äntligen uppfylla sin dröm om ett storslaget äventyr. Med hjälp av tusentals ballonger fastbundna på sitt hus flyger han iväg på sitt livs resa till Sydamerika.

Se filmen på
Viaplay


82. Toy Story (1996)

Trädockan Woody har alltid varit pojken Andys favoritleksak och ledare för de andra leksakerna. Allting förändras den dag då Andy fyller år och får en ny, supercool Buzz Lightyear-docka i present.

Se filmen på
Viaplay


83. Toy Story 3 (2010)

Andy har vuxit upp och förbereder sin resa till college, medan Woody, Buzz, Jessie och resten av hans trogna leksaker undrar vad som kommer hända med dem.

Se filmen på
Viaplay


84. Insidan Ut (2015)

Att växa upp kan vara knepigt, och för den unga flickan Jenny är det just så. Hennes pappa får ett nytt jobb och familjen flyttar från det trygga livet i en småstad till storstaden San Francisco. Precis som alla andra så styrs Jenny av sina känslor; Glädje, Rädsla, Ilska, Avsky och Vemod.

Se filmen på
Viaplay


85. Ett Småkryps Liv (1999)

En fyndig myra vid namn Flink anställde krigarinsekter för att försvara hans koloni från en svärm med gräshoppor ledda av Hopper. Men när Flinks mannar visar sig vara en grupp av circus aktörer, så är det upplagt för ett komiskt sammanträffande.

Se filmen på
Viaplay


86. Big Hero 6 (2015)

Hiro är inte som andra barn, han är ett geni – och hoppar över årskurs efter årskurs i skolan. Tillslut hamnar han i samma klass som sin storebror Tadashi. Bröderna bor hos sin moster Cass i staden San Fransokyo.

Se filmen på
Viaplay


87. Kejsarens Nya Stil (2001)

Han är odräglig, falsk, tycker om och bryr sig bara om sig själv. Han är Kejsare Kuzco, som har stora planer och drömmer om att bygga ett Kuzcotopia.

Se filmen på
Viaplay


88. Superhjältarna (2004)

Till det yttre ser de ut att vara en helt vanlig familj. De bor i förorten, har vanliga jobb och barnen går i skolan. Men skenet bedrar. Pappa Bob är superstark, mamma Helen är elastisk, sonen Dash är snabbare än blixten och dottern Violet kan göra sig osynlig. Det är bara minstingen Jack-Jack som tycks vara normal.

Se filmen på
Viaplay


89. Toy Story 2 (2000)

Andy åker på läger kidnappas Woody av en leksakssamlare som behöver Woody för att komplettera sin leksakssamling. Woody blir fånge hos den hänsynslöse Al tillsammans med cowboyflickan Jessie, hästen Bullseye och Guldgrävaren som alla väntar på att säljas dyrt till ett museum på andra sidan jorden.

Se filmen på
Viaplay


Thriller


90. Boys Don’t Cry (2000)

Nebraska, USA 1993. Till lantbrukssamhället Fall City kommer 20 åriga Teena R. Brandon. Hon är transsexuell, klär sig till man, antar identiteten Brandon och blir en karismatisk yngling som många av traktens unga kvinnor dras till. Brandon börjar umgås med John och Tom, två destruktiva unga män.

Se filmen på
Viaplay


91. Crash (2005)

Crash utspelar sig i ett rasistiskt Los Angeles, där polisen och hela rättssystemet har surnat. En bilolycka i Los Angeles knyter samman en grupp främlingar, där de tvingas ta beslut som ställer deras moral på sin spets och tvingar dem att leva med resultatet av sina handlingar.

Se filmen på
Viaplay


92. Gone Baby Gone (2008)

Ben Afflecks regidebut efter Dennis Lehanes bok, om en privatdetektivs sökande efter en kidnappad flicka i Boston.

Se filmen på
Viaplay


93. Tsotsi (2006)

I en kåkstad i Sydafrika har gängledaren Tsotsi förträngt sitt förflutna. När han en dag stjäl en bil råkar han kidnappa en bebis och en känsla av omtanke väcks.

Se filmen på
Viaplay


94. Traitor (2008)

Efter en rad internationella terrorattacker pekar alla spår mot en man: en avhoppare från amerikanska specialstyrkorna. FBI sätter in sin tuffaste människojägare, men är sanningen verkligen så enkel som den tycks vara.

Se filmen på
Viaplay


95. Cassandra’s Dream (2007)

Filmen följer två bröder från arbetarklassens London, spelade av Colin Farrell och Ewan McGregor. Deras blinda jakt på framgång, kärlek och passion slutar i en fruktansvärd tragedi och liver tar sig en oväntad vändning.

Se filmen på
Viaplay


96. Five Minutes Of Heaven (2009)

Nordirland 1975. Den 17-årige Alistair Little leder en aggressiv protestantisk upprorsgrupp i byn Lurgan. Han drömmer om ”att bli något”, för att få respekt och erkännande.

Se filmen på
Viaplay


97. Falskmyntarna (2008)

Salomon Sorowitsch är en judisk konstnär som för att rädda sitt eget liv samarbetar med nazisterna för att förstöra de allierades ekonomi med hjälp av falska pengar.

Se filmen på
Viaplay


98. Get Low (2010)

Den impopuläre enstöringen Felix Bush har börjat grubbla över den oundvikliga dagen då han ska lämna jordelivet; hur kommer hans begravning att bli, vad kommer folk att säga om honom och vilka kommer att närvara?

Se filmen på
Viaplay


99. Buried (2010)

Amerikanen Paul Conroy är kontrakterad lastbilschaufför i Irak. Under en attack kidnappas han och begravs levande i en träkista, i väntan på att kidnapparna ska få ut en lösensumma för honom.

Se filmen på
Viaplay


100. Mean Creek (2005)

En grupp ungdomar bestämmer sig för att hämnas på skolans största plågoande och bjuder in honom till en båtfärd. Men väl ombord får de se en helt ny sida av honom.

Se filmen på
Viaplay

Standard