Sajten, Spotify

Något nytt är på gång

Det har varit lite tyst från mig under ett tag, både här på bloggen och i andra kanaler. Anledningen är att jag filar på en ny webbtjänst. En discoverytjänst för Spotify.

Jag är nog inte den enda som tycker att det finns begränsningar i Spotifys radio- och discoveryfunktioner. Min största aversion är att jag får tips om skivor som jag redan lyssnat på, ja ibland även tips om låtar som jag stjärnmarkerat.

Andra konstigheter är att jag får tips om artister som jag återkommande trycker tumme ned för, att många av tipsen rör gammal musik och att de allra flesta tipsen rör större, ”alternativa” artister. Jag är också fortfarande förvånad över att Spotify fortfarande inte har några genrebeteckningar på artisterna.

Mina utgångspunkter är därför att erbjuda en discoverytjänst som:

  • Fokuserar på ny musik.
  • Inte tar hänsyn till hur etablerad en artist är.
  • Ger dig möjlighet att helt välja bort specifika artister.
  • Tipsar dig utifrån de musikgenrer du gillar.
  • Ger dig tips utifrån både redaktionella och sociala tips.

Som följare av bloggen eller Kritiker.se:s Facebook- och Twitterkonton kommer du att få möjlighet att testa tjänsten före alla andra.

Discovery

Standard
  • Chris Tennant

    Hej, jag saknar mitt absoluta favoritband Pet Shop Boys senaste skiva ”Electric” på listan över årets bästa skivor. Den har fått 3,7 i medelbetyg och borde ligga strax efter placering 100. Tack för en bra sajt!